Help! Hoe krijg ik meer balans?

Help! Hoe krijg ik meer balans?

De voortdurende zoektocht naar een gebalanceerd leven is een intrigerende dans tussen behoeften, verlangens en tijd in het zakelijke leven, de fysieke gezondheid, mentale gezondheid, persoonlijke relaties en vrije tijd. In deze blog kijken we naar de perfecte balans, benadrukken we de realiteit van disbalans en bieden we inzichten over hoe we dit kunnen beheersen.

De Illusie van Perfect Geluk

Het streven naar perfect geluk wordt vaak verstoord door zaken waar we fysiek en mentaal tegenaan lopen, omstandigheden die we niet kunnen vermijden. Het creëert disbalans. Kleine en grote stressoren en gebeurtenissen vormen een natuurlijk onderdeel van ons leven. Het accepteren van deze disbalans is een belangrijk aspect van veerkracht en het uiteindelijke streven naar het gevoel van geluk en vrijheid.

Tijd

Tijd, het enige element dat we allemaal maar één keer hebben. Je hebt het, maar het komt nooit meer terug. Daarom willen we benadrukken hoe belangrijk het is om bewust om te gaan met de invulling van je tijd.

Het boek “4000 Weken” van Oliver Burkeman onderzoekt de beperkte tijd die mensen gemiddeld op aarde doorbrengen, namelijk 4000 weken of ongeveer 76 jaar, en biedt inzichten over hoe we deze tijd het beste kunnen besteden door prioriteiten aan te passen en een meer waardevol en gebalanceerd leven te leiden.

Prioriteiten en Acceptatie

Oliver Burkeman’s benadering benadrukt onder andere het belang van het aanpassen van prioriteiten en het accepteren van de beperktheid van tijd. In plaats van meer te doen in minder tijd, pleit hij voor het heroverwegen van wat echt belangrijk voor je is.

Even Niks

Leef je weleens op de automatische piloot, dan kun je tijd winnen. Tijd die je kunt gebruiken voor de zaken die je blij maken. Stap 1 hierin is: jezelf trainen in het ‘niets doen’. Op de korte termijn lijkt het door ‘meer te doen’ dat je tijd wint en zo het beste werkt aan het creëren van jouw optimale gevoel van geluk en vrijheid. Juist het tegenovergestelde is waar. Door vaker even niets te doen, wordt je geest helder en zie je beter wat je behoeften en verlangens zijn en waar deze liggen. Als je nu nadenkt over waar je tijd kan winnen, tijd van zaken die je kunt afstoten of uit kunt besteden om ruimte te maken voor even niets doen. Reflectie is het middel om de focus op jouw balans scherp te houden.

Delen:

Gratis kennismaken

Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.