Het DNA van Mifit – Een persoonlijke reis van een fit fundament en veerkracht

Het DNA van Mifit - Een Persoonlijke reis van een Fit Fundament en Veerkracht

Als je aan Mifit denkt, denk je aan sport, vitaliteit en een scherpe geest. Achter deze essentiële fysieke aspecten van ons bedrijf schuilt echter een diepgaand verhaal van veerkracht en persoonlijke groei. Voor zowel onze nieuwe als huidige Mifitters delen we graag het inspirerende verhaal achter Mifit en nodigen we je uit om deel te nemen aan onze missie naar een fit fundament om op fitte wijze gas te geven in het leven.

Interview met Roos

Laat me mezelf en mijn medeoprichter, tevens mijn partner,  Jim Schild  voorstellen. Wij zijn de drijvende krachten achter Mifit, een plek waar sport, fitness en een gebalanceerde leefstijl samenkomen om het beste uit jezelf te halen en een scherpe geest te behouden. Onze reis begon lang voordat Mifit een realiteit werd.

Ikzelf ben jarenlang een professionele beachvolleybalster geweest. Tijdens World Tours, Grand Slams, Ek’s en Wk’s heb ik mogen strijden op het hoogste niveau en geleefd op de toppen van mijn mentale kunnen. Allemaal voor de prestatie in de sport. Het was een periode van intensieve training, waarin ik besefte hoezeer mijn fysieke en mentale gesteldheid met elkaar verweven waren.

Echter, het leven nam een onverwachte wending toen we ons eerste kind kregen, die een aantal weken voor de geboorte in mijn buik een hersenbloeding kreeg met flinke hersenschade als gevolg. Plotseling werden we geconfronteerd met een nieuwe realiteit, waarin de verantwoordelijkheden van Mifit en ons gezin samensmolten tot een complex geheel. Het voelde niet langer als het balanceren van één extra bal, maar eerder als drie ballen tegelijkertijd in de lucht houden.

Terwijl ik tijdens een epilepsie-opname van ons zoontje weken, nachten in het ziekenhuis doorbracht, besefte ik de kracht van voeding, beweging en slaap voor mijn mentale welzijn. Het ging niet langer om de beste zijn in sport of het bereiken van een bepaald vetpercentage, maar om het creëren van veerkracht om het hoofd te bieden aan moeilijke situaties en ingewikkelde keuzes.

In de nasleep van deze uitdagingen werd onze visie en missie bij Mifit alleen maar sterker. Ik besefte me dat dezelfde principes die me hielpen om te gaan met prestatiedruk, topsportblessures en zakelijke groei, ons nu door moeilijke tijden konden leiden. Onze ervaring benadrukte het belang van zorg voor de fysieke en mentale gezondheid, naast het belang van onderhoud in relaties en vrije tijd. Het belang en onderhoud in een sterk lijf en scherpe geest om omstandigheden niet als belemmering te zien en je scherp te kunnen richten op wat er echt toe doet. Niet alleen voor atleten, maar voor iedereen die met uitdagingen wordt geconfronteerd. Daarom dat de quote: “Never let circumstances stop you” nog steeds groot in Mifit hangt.

Daarom ondersteunen we initiatieven zoals het Ronald McDonald Huis, omdat we geloven dat iedereen een plek nodig heeft om op te laden en weer op te bouwen. Met evenementen zoals de HomeRide en de HomeWalk sla je twee vliegen in één klap. Je werkt direct aan je eigen fysieke gezondheid en je steunt die van anderen.

Zonder trucs of quick fixes helpen we bij Mifit mensen terug te gaan naar de essentie: een fit lichaam. Onze waarden van professionaliteit, oprechte aandacht, integriteit, plezier en resultaatgerichtheid leiden ons hierin bij elke stap. We geloven dat een fitte levensstijl de basis vormt voor succes, zowel persoonlijk als professioneel. 

Zoals we bij Mifit altijd zeggen: “Geef op fitte wijze gas.” Deze krachtige quote vat onze missie perfect samen. Fit en vitaal word je niet met alleen ijzersterke biceps. Fit en vitaal word je als je inziet dat het belang van alle vijf aspecten (fysieke gezondheid, mentale gezondheid, vrije tijd, zakelijke leven en persoonlijke relaties) even groot is. Dat het ene voor het ander stellen op lange termijn niet werkt, maar dat werken aan een eigen balans tussen de vijf aspecten een duurzame oplossing is. Het gaat dus niet alleen om fysieke kracht, maar bijvoorbeeld ook om mentale veerkracht, toewijding aan een eigen balans tussen werk en privé, tijd voor jezelf en oprechte aandacht voor de geliefden om je heen.

Voor nieuwe klanten die ons verhaal willen horen of voor huidige klanten die hun fitreis willen verdiepen, nodigen we je uit om met ons in gesprek te gaan. Of het nu gaat om het boeken van een masterclass voor je team of om Roos, onze medeoprichter, persoonlijk uit te nodigen om je meer te vertellen over ons inspirerende verhaal, we staan klaar om je te begeleiden op jouw reis naar fitheid en veerkracht.

Bij Mifit draait het niet alleen om sporten; het draait om het creëren van een levenslange veerkracht die je in staat stelt om te blijven groeien, ongeacht de uitdagingen die het leven je biedt. We nodigen je uit om deel te nemen aan onze missie en samen een sterker, fitter en veerkrachtiger leven op te bouwen.

Blijf groeien, wij helpen je veerkrachtig te zijn

Voor nieuwe klanten die ons verhaal willen horen of voor huidige klanten die hun fitnessreis willen verdiepen, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen

Mifit Bootcamp

Delen:

Gratis kennismaken

Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.